Tri stopnje zavesti

Tri stopnje zavesti

Prva stopnja razširjene zavesti


Če ste gledali film, ki širi um, ste najverjetneje slišali, da obstajajo ravni tega zavedanja. To je res - mnogi strokovnjaki ločijo tri stopnje razširjene zavesti, ki jih je treba razumeti, da se lahko dvignejo na naslednjo stopnjo. Torej se prvi nivo ne razlikuje zelo od običajne standardne zavesti. Vendar so razlike že precej opazne, zato je težko priti v podobno stanje in na to ne biti pozoren. Kako poznate to stanje zavesti? Dejstvo je, da v standardni državi človek dojema svet takšen, kot je. To pomeni, da je zanj dom dom, drevo drevo in miza miza. Nič posebnega, vse je precej standardno. Če bi lahko dosegli stanje razširjene zavesti, potem vse na svetu ne postane statično, temveč dinamično.

Druga stopnja razširjene zavesti
Ko popolnoma razumete prvo stopnjo razširjene zavesti, bo obstajala tudi druga stopnja. 
Pravzaprav je približno enako kot na prvi ravni. Šele tokrat vaša zavest preneha biti »opazovalka«. Če ste na prvi ravni samo opazovali, kako se predmeti med seboj prepletajo v povezavi z vsemi, ki postajajo dinamični, potem na drugi stopnji tudi vaše zavedanje postane del vsega tega prepletanja. Posledično obstaja le ena in najvišja stopnja razširjene zavesti, ki jo je treba razumeti.

Tretja stopnja razširjene zavesti


Kaj vas čaka na tretji ravni? Kot ste že razumeli, je to zadnja, najvišja raven, po kateri stremijo absolutno vsi, a le redki jo lahko dosežejo. Vaša zavest je še vedno del vsega, kar se dogaja okoli vas, je še vedno del celotne mreže, a se hkrati dvigne še stopničko višje in prevzame nadzor nad dogajanjem. Ko dosežete to stopnjo, lahko ocenite situacijo kot celoto, se z njo nasičite, razumete bistvo vsega, kar se dogaja.

Preprosto povedano, vaše zavedanje hkrati ostaja vaše zavedanje in postane nekaj višjega, ki vlada vsem okoli vas.

Podatki:
  • Objavljeno:: 02. September 2020 07:02
  • Objavljeno pred: 3 leti
  • Pogledi: 1098

Socialna omrežja