Človek, ki se počuti žrtev

Človek, ki se počuti žrtev


Čeprav se oseba počuti nesrečno, ima žrtev skrite koristi, ki se jih ne zaveda. Žrtev ne prevzema odgovornosti za svoje življenje, človek iskreno verjame, da za vse žalosti v svojem življenju ni kriv sam, ampak so krive zunanje okoliščine Tako žrtev razbremeni odgovornost.

Žrtev je prepričana, da na njeno življenje vplivajo kakršne koli okoliščine: mnenje drugih, preteklost, okolje in družina, v kateri se je oseba rodila. Vse, razen izbire in dejanj same žrtve.

Žrtev potrebuje pozornost.
Človek zmotno verjame, da lahko samopomilovanje pri ljudeh okoli sebe vzbudi pozornost, sočutje in ljubezen. Ko ne uspe ustvariti odnosa, ustvari samopomilovanje do ljubezni. Zato bo žrtev cvilila, se pritoževala nad življenjem, povedala, kako slabo je z njo. Žrtev ima praviloma vedno razlog za to: malo denarja ali veliko dolga, slab mož (žena), neposlušni otroci, trdo delo, nekje kaj boli itd. Tak človek verjame, da ga nihče ne razume, vsi ljudje okoli njega so slabi. Žrtev vedno cvili in tako nekaj negativnosti prelije na druge. A hkrati ni pripravljena in ne bo ničesar storila, da bi spremenila svoje življenje. Če dobi žrtev dober nasvet, bo našla vedno novizgovor, zakaj ji ta nasvet ne ustreza. Ker njen cilj ni rešiti situacije, ampak pritegniti del pozornosti.

S trpljenjem žrtev poudarja svojo pomembnost in trpi, čeprav tega morda ne bo priznala. Žrtev uživa v duhovni tesnobi, je velika mučenica. Tu se kaže »pomembnost« in posebnost žrtve. Ženske pogosto skušajo povečati svoj pomen tako, da se žrtvujejo za ljubezen. Hkrati pa ne razumejo, da jih ta žrtev osrečuje. Ker človek ne bo vesel, če se bo žrtvoval zaradi nekoga ali česa.

Posledično bo sovražila le tiste, za katere se je žrtvovala. Samopožrtvovanje za otrokovo srečo ali moževo kariero pogosto privede do misli: "Kako mi lahko to stori, toliko sem storil zanj, živel zanj!" Žrtvovanje zaradi drugih bo človekovo ljubezen in radost izrinilo iz človekovega življenja. Nesrečna oseba ne bo nikomur koristila, ne glede na to, kako zelo si želi. Če je tudi sam nesrečen, ga nihče ne bo vesel. Napačno je, če se žrtvujete za druge. Popolnoma enako, kot je nemogoče prisiliti druge ljudi, da se žrtvujejo zaradi vas. Žrtev se ne zaveda prednosti svojega položaja. Če ji torej poskušate razložiti, da je čas, da začne delovati iz cviljenja, da je dovolj, da se naužijete svojega trpljenja, bo žrtev zelo užaljena nad vami.

Ko bližnji ljudje ustvarjajo težke situacije, izzovejo konflikte, se to zgodi zato, da je človek pozoren na tisto, kar mu v življenju ne ustreza. Bližnji poudarjajo tisto, kar človekovemu življenju ne ustreza več.

Zakaj se ljudje ne želijo odpovedati vlogi žrtve?

Ljudje se bojijo ideje, da bodo morali v življenju nekaj spremeniti: svoj življenjski slog, krog znancev, delo. Navsezadnje srečen človek misli drugače, živi v drugem okolju, v drugem okolju in ljudje niso pripravljeni na takšne spremembe. Človek si ne predstavlja, kako je živeti brez običajnih bolezni, težav, brez takšnega domačega trpljenja in žalovanja. Posledično žrtev raje ostane v prijetnem okolju zanj in zavrača prijetne spremembe. Zase najde izgovore, da so mu kakršne koli spremembe nedosegljive, da ne bi ukrepal. Namesto da bi nekaj naredil, naredil nekaj korakov, človek sedi in trpi neskončno. Človek, ki se oklepa stanja žrtve, škoduje samo sebi. Odločene odločitve določajo njegovo prihodnost.

V stanju žrtve, človek stori dejanja, s katerimi odstrani srečo, ljubezen in veselje iz sebe. Ko se v življenju pojavijo neprijetni dogodki, se zaradi tega človek počuti nesrečno, žrtev. In v tem stanju privlači le negativne dogodke. Nov del v obliki bolečih situacij ga pahne v še večje stanje žrtve. Zdi se, da se dogodki v njegovem življenju osredotočajo na negativno. Izkaže se začaran krog.

Kako izstopiti iz tega cikla?

Dokler človek ne bo ugotovil, da sam v svoje življenje pritegne določene okoliščine, da je vse dobro ali slabo, kar se mu zgodi, njegovo lastno stvarjenje, bodo vsa prizadevanja drugih, da bi mu pomagali, zaman. Izstopi iz stanja žrtve in prevzame polno odgovornost, se lahko oseba spopade z vsemi težavami v življenju, vzpostavi odnose z drugimi, ozdravi fizično telo in se reši iz najbolj neprehodne finančne jame.


V obdobju, ki prihaja zdaj, morate biti pozorni na to, v kakšnem stanju ste.
Zavest žrtve se umakne zavesti ustvarjanja. Toda ta postopek se ne nadaljuje sam od sebe. Na vaš klik se brez vašega sodelovanja nič ne bo spremenilo. Morali se boste potruditi, da se končno osvobodite stanja žrtve. Vsako minuto časa se zavedajte, kdo ste, kaj čutite, kaj vodi vaše odločitve in dejanja.

Za lažjo nalogo smo izpostavili glavne značilnosti, ki se nanašajo na zavest žrtve. Izkušenim bo s časom pomagalo, da se od zavesti žrtve preusmerijo na frekvenco njihove duše.

Bodite pozorni na življenjska področja, na katerih še vedno stopate po istih starih poteh in postajate žrtve. Če poznate njene znake, boste lažje spoznali, da vam ni uspelo, in se rešili iz 3d jame.

Takoj, ko opazite, da se pritožujete, se zavedajte, kaj žrtev govori v vas. Vprašajte se: Kaj NISEM naredil zase ali česa ne želim izboljšati? Nezadovoljni z odločitvami - kaj lahko storim v trenutnem okolju? Kako lahko te okoliščine izkoristim v svoj prid?

Zamera
Medtem ko vas premaga zamera, na situacijo ne morete gledati od zunaj. Medtem ko ste užaljeni, se vaše misli vrtijo okoli ene. V tem stanju se zataknete in življenje se začne oblikovati iz čustev zamere. Kakšno prihodnost si ustvarjate z zamero?

Kako opustiti zamere in krivde?

Oseba, ki se žali in krivi, ali se pritožuje nad drugimi, je v stanju žrtve. Jezna je, da drugi ne izpolnjujejo njenih pričakovanj ali celo zahtev. To jo ogorči. Zavest žrtev.

Strah, tesnoba, panika

V stanju strahu je nemogoče razmišljati konstruktivno in sprejeti ustrezne odločitve. Bolj ko podležete paniki, bolj vas zajema in zamegli zavest. V tem stanju lahko naredite kaj neumnega. Vprašanje za pomoč pri preklopu: Ali mi panika pomaga rešiti težavo? 

Pritoževanje

Pritožbe pogosto skrivajo občutke krivde. Tako oseba svojo krivdo, ker je naredila kaj narobe, preloži na drugo osebo: »to je vse ON!«.
Če se želite osvoboditi trditev in krivde, se vprašajte: Kaj skrivam pred sabo? Za kaj sem kriv? Sprejmite se, brez tega ne morete naprej

Stanje nepomembnosti

Stanje nepomembnosti (nisem vreden, sem "majhen") Stanje nepomembnosti omejuje, pelje v okvir, ki omejuje vse. Zavest žrtev.

V tem trenutku verjamete, da ste nevredni ničesar dobrega, primerjanje sebe z drugimi ni vaša korist.
Ne pozabite, da so za vami vaši duhovni vodniki, angeli, vsa vaša družina. Ves čas so že z vami, vendar je v takih trenutkih njihova podpora še posebej potrebna. Poskusite začutiti njihovo prisotnost ali si predstavljati, da trenutno stojijo ob vas in se objemajo, zavijajo v božansko energijo ljubezni. Ne glede na to, kaj se zgodi, so tam. Samo ne pozabite na to.

Še en trik. Predstavljajte si, da imate na glavi čudovito zlato krono, prekrito z dragimi kamni. Hodite s tem občutkom, še posebej, če se počutite negotovo. Nepomembno stanje bo nadomestilo samospoštovanje. Kraljica ne more biti nepomembna in nevredna.

Sovražen odnos do sveta

Človek vidi sovražnike v vseh, je v napetosti zaradi dejstva, da nenehno čaka na napad. To zahteva ogromno energije. Za nekatere ljudi to vedenje postane navada in postane način življenja. Če se s tem ne ustavi, človek tvega svoje vire, zdravje in dobro počutje.

Koncentrirajte se na svoje srce in si tam zamislite nasmeh. Počakajte nekaj časa. Vadite, ko ste sami, nato pa pojdite k ljudem z zavedanjem tega nasmeha. Če redno izvajate to prakso, se boste počutili sproščeno, sovražnost bo izginila in opazili boste, da so vas ljudje bolj podpirali.

Draženje, jeza, nesramnost

Če se dolgo zadržujete v negativnih čustvih, dovolite, da se zavest žrtve ponovno registrira v vas. Pogoste manifestacije teh čustev so lahko posledica nezmožnosti obrambe svojih meja zaradi dvomov vase, nezmožnosti opuščanja nadzora nad situacijo, nepripravljenosti, da sprejmete, da se ne more vse izvesti tako, kot želite. Bodite pozorni na situacije, v katerih se odzovete z val negativnosti in marsikaj vam bo postalo jasno. Izgovori, objokovanja (ne morem ničesar) Če opazite, da se pogosto izgovarjate, poiščite razloge, da ne storite tega, kar ste načrtovali, vas v tem trenutku zajame zavest žrtve. Pomislite, kaj vas ustavi, česa se tako bojite. Kaj se zgodi, če še naprej prelagate odločanje o pomembnih vprašanjih, ki so za vas?

Soditi sebi in drugim

Ko nekoga ali sebe obsojate, preidete iz navpičnega v vodoravni položaj. Vržete se nazaj v svoj razvoj. Soditi drugim je lažje kot vstati in narediti nekaj dobrega zase. Če se ujamete v obsojanju, se ustavite in pomislite, za kaj se obsojate, pred katero težavo bežite. Če je sodba trdno zastavljena, preberite članek Sodba - Kako razbiti navado. 

Nemoč (ničesar ne morem storiti, vse je neuporabno)

Nemoč lahko izrazimo tako kot obup kot sproščanje agresije. Izbruhi jeze, ko zlomiš bližnje, so iz nemoči. Iz dejstva, da ne vidite izhoda iz te situacije. To je stanje žrtve. Ne pozabite, da imate vedno vir za rešitev težave, ki vas moti. Do nemoči ste prišli samo zato, ker že dolgo iščete izhod, ste se oklepali problema.

Podatki:
  • Objavljeno:: 06. September 2020 09:57
  • Objavljeno pred: 3 leti
  • Pogledi: 932

Socialna omrežja