Buče - Simbol obilja v noči čarovnic

Buče - Simbol obilja v noči čarovnic

Prenesi

Noč čarovnic, ali Halloween, je praznik, ki ga praznujejo po vsem svetu s strašnimi kostumi, čarovniškimi triki in sladkarijami.

"Na to čarobno noč čarovnic, izganjamo vse zle duhove in negativne energije ter pozdravljamo obilje in srečo. Naj svetloba in pozitivnost preplavita naše življenje, prinašata blagostanje ter nam odpirata pot do bogastva in obilja." 🕯️🔮🎃💰


Eden od najbolj prepoznavnih simbolov noči čarovnic je buča. Zakaj pa so buče postale simbol tega praznika?

Zgodovina buč na noč čarovnic

Običaj izrezovanja buč se je začel v Irski in Veliki Britaniji in je povezan z ljudskimi legendami in verovanji.

Sprva so ljudje izrezali obraze na repo koreninah in jim vstavljali sveče, da bi odganjali zle duhove. Ko so se priseljenci iz Irske in Velike Britanije naselili v Ameriki, so ugotovili, da so buče na voljo v izobilju in so postale priljubljen material za izrezovanje.

Buče in obilje

Buče so oblikovale tradicijo izrezovanja strašljivih obrazov, znanih kot "Jack-o'-lanterns," v katere so vstavili svečo. To je simboliziralo osvetljenost v temi in odganjanje zlih duhov. Ampak buče imajo tudi globlji pomen.

V mnogih kulturah se buče povezujejo z obiljem in rodovitnostjo. So plodne, sočne in ponujajo veliko semen za prihodnje rastline. Na noč čarovnic nas buče spomnijo, da se obilje skriva v naravi in da lahko s pravilno oskrbo in nego prinašamo obilje v svoje življenje.

Kako buče simbolizirajo obilje

Buče na noč čarovnic so tako simbol svetlobe in odganjanja teme kot tudi simbol obilja.

Izrezana buča z žarečo svečo v notranjosti nas spomni, da svetloba premaga temo, enako pa obilje premaga pomanjkanje. Ta tradicija nas uči, da se ne smemo bati temnih trenutkov, saj se bo svetloba vedno vrnila.

Torej, ko pripravljate svojega Jack-o'-lanterna za noč čarovnic, razmislite o simbolnem pomenu buč. Naj vam bo v navdih, da privabite obilje in svetlobo v svoje življenje, medtem ko praznujete to čarobno noč.

Buče so več kot le simbol noči čarovnic; so simbol obilja, rodovitnosti in svetlobe v temnih časih.

Ta članek obravnava pomen buč kot simbolov obilja ob noči čarovnic in kako so postale del tradicije tega praznika.

 

"Za vsakodnevno dozo pozitivnih misli, citatov in navdiha vas vabimo, da obiščete našo Facebook stran [POZITIVNE MISLI]! Skupaj širimo optimizem in pozitivno energijo. "

 

 

 

Pozitivne Misli

Podatki:

Socialna omrežja

PREJŠNJA MISELOdpusti za notranji mir: Zakaj je odpuščanje ključnega pomena
NASLEDNJA MISEL"Netopirji, Facebook in Humor za Noč čarovnic"